17 Mayıs 2010 Pazartesi

Gripin ve M.S. Bir Tarih...

"kendimi kaybettiğim asmalı'nın sokakları kadar dar yüreğim..."

Albüm adı bir pazarlama taktiğiydi aslında... Ama malum, burası Türkiye; plak şirketi planlamalarını tutturamayabilir, albüm planlanan tarihte çıkamayabilir ve sen tüm hazırlıklarında ortada kalıverir, dahası az biraz da komik duruma düşersin. Bana anlatılan, Gripin'in albüm ismi böyle bir "stratejisizliğe" kurban gitti.
Sanırım biraz zamansızlık, biraz da albümün çıkış parçasının beni çok yakalayamaması yüzünden oldukça geç dinlemeye başladım Gripin'in M.S. 05 03 2010 albümünü. Ama gerçek olan şu ki, son 2-3 haftadır sadece bu albüm var benim için. (Tek ihanet Emre Aydın'ın yeni albümü oldu. Sanırım Emre'nin en yorucu yanı da vokalde hep aynı tonları duyuyor olmamız.)
Gripin'in albümü yormayacak, baş ağrıtmayacak ama hem sözler hem de tarzıyla bolca hüzünlendirecek ve biraz karanlığa kayan bir albüm. Biraz daha net söylemek gerekirse, özellikle tarzın meraklıları için kaçırılmaması gerekn bir albüm yapmış Gripin. Her albümlerinde, her yeni şarkılarında çok daha ileri gittiklerini ve her adımda durdukları yerde biraz daha diğerlerinden farklılaştıklarını, biraz daha yalnızlaştıklarını düşünüyorum..
Albümde özellikle Beş ve Gözyaşlarım Değil Onlar tek kelimeyle müthiş... Gidenin Dostu Olmaz ve Müsait Bir Yer de onların ardından ilk göze çarpanlar. Elbette çıkış parçası Durma Yağmur Durma'ya da haksızlık etmemek gerek.



İlk dinlendiğinde çabucak yakalayacak albümlerden değil belki ama biraz fırsat verirseniz Türkiye'de de o özlediğimiz müziği birilerinin yaptığını göreceksiniz. Ve sabrettikçe şarkı sözlerinde basit sözcük dizilerinin arasına sıkıştırılmış çarpıcı satırlarla tanışacaksınız:

"her birimizin içinde biraz aşk var;
en az yalnızlık olduğu kadar..."

0 comments:

Yorum Gönder