12 Temmuz 2010 Pazartesi

Casillas'ın Öpücüğü!

“Beni destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum…. Aileme, kardeşime…”
2010 Dünya Futbol Şampiyonası sonrasında kupayı kazanan İspanya’nın kaptanı Iker Casillas’ın canlı yayında söylediği cümleler bunlar.

Biz sadece 1 ay öncesine gidelim. Bir önceki Avrupa Kupası’nın galibi İspanya, Dünya Şampiyonasının da en güçlü zirve adaylarından biri. Ancak şampiyona onlar için hiç de iyi başlamıyor ve İspanya ilk maçta İsviçre’ye 1-0 mağlup oluyor.
Gazeteciler kurban ararken aradıklarının da ötesinde magazinsel bir malzemeyle karşılaşıyorlar. Casillas’ın sevgilisi (ve aynı zamanda büyük maçlardan sonra yaptığı saha röportajlarıyla tanınan televizyon muhabiri) Sara Carbonero, maç boyunca saha kenarında durarak kalecinin dikkatini dağıttığı iddiasıyla suçlanıyor. Ancak ne Casillas, ne de Carbonero bu iddialara cevap vermiyorlar.
Öte yandan karşılaşmalar devam ettikçe İspanya da (çoğu sadece tek farklı olsa da) galibiyetlerle şampiyonluğa doğru yol almaya devam ediyor. Final günü geliyor, oldukça zorlu bir karşılaşmada maçın kaderini değiştirecek önemli kurtarışlara imza atan Casillas’ın da önemli katkılarıyla İspanya Hollanda’yı uzatmalarda Iniesta’nın attığı golle 1-0 mağlup ediyor ve tarihinde ilk defa dünya şampiyonu oluyor.
Maç bitiminde tarih yazan futbolcuların hepsi çok duygusal!... Kameranın gösterdiği her yerde coşku ve gözyaşları var. Bu duygu yoğunluğunda kupa töreni tamamlanıyor ve İspanya tarihi kupayı teslim alıyor.

Törenin sonrasında sahnede Carbonero var. Kaybedilen ilk maçtan sonra Casillas’a oldukça sert bir tonlamayla “Ne oldu da kaybettiniz, neyi yanlış yaptınız?” diye soran Carbonero’nun karşısında yine sevgilisi var. İkisinin de heyecanı gözlerinde okunuyor. Klasik sorular soruluyor, klasik cevaplar veriliyor. Derken konu başarının ardındaki destekçilere teşekkür etmeye geliyor. Casillas aklındakileri sıralamaya başlıyor.
“Beni destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum. Aileme, kardeşime…”
Burada bir anda duraklıyor, mimikleri şaşkın, elini kolunu nereye koyacağını, nereye bakacağını bilemez halde! Belli ki aklından geçen bir şeyler var ama o bilindik mantık/duygu kavgası işte. O anda karar veriyor ve cümlesini tamamlayarak Carbonero’ya yöneliyor;
“…. kardeşime ve sana…”



Bilmemkaç milyar insanın ekranda canlı yayını izlediği o an Casillas'ın hiç kimse umurunda değil, karşısında sadece sevgilisi var. Sevgilisine duyduğu aşk ve belki da daha ötesi kaybettikleri ilk maçtan sonra yapılan onca eleştiriye karşı onu koruma isteği.
Aynı Casillas, tekrar edelim, son Avrupa ve Dünya Şampiyonlarını kazanan takımın kaptanı, yani futbolun şu anda dünya üzerindeki en “güçlü” ismi, maç bittiğinde kalenin önünde diz çökmüş ağlıyordu. Yani o anda bütün dünyanın onu izlediğini, o anda verdiği görüntülerin hayatı boyunca hep karşısına çıkacağını hesap etmiyordu, sadece duyguları ona ne söylüyorsa onu yapıyordu.

Ve, duygularına esir olmak, onu güçsüz bir adam yapmıyordu!

0 comments:

Yorum Gönder