8 Haziran 2010 Salı

Bir Çaresi Bulunur Elbet...

bir çaresi bulunur elbet yarın yeniden yaşamanın,
bir çaresi bulunur elbet canım bir uyuyup uyanalım...

Sertab'ın en ağır şarkılarında bile insanın içinde küçük bir kıvılcım bırakabilen bir hava olmuştur hep... Muhtemelen ses rengidir sebebi, ya da kariyeri boyunca hiç "acıların çocuğu" resmi vermemesi, hiç "yakışmayan" görüntülerle ortaya çıkmamasıdır en geçerli açıklama.
"Aşk Ölmez"de henüz tam hazır olmadığı söz ve beste çalışmalarına girmesi kariyerinin tek yanlış adımıydı bana göre. Şimdi daha olgunlaşmış haliyle parmağını dokundurduğu şarkılarda doğru zamanlama tınıları hissediliyor.
Hani hep pozitif hissettirebilme gücünden bahsediyoruz ya Sertab'ın, işte şimdi bunu taçlandırma zamanı; adından melodilere kadar herşeyiyle sıcacık bir albüm var karşımızda: Rengarenk!
Artık müzik piyasasında "yaz albümü" kavramı çok kullanılıyor malum ve nedense en elektronik ritimli ve en "bakkal" şarkılara yakıştırılıyor bu sıfat ama Sertab'ın yeni albümü tam ezberbozan konumunda. Alta yorucu elektronik ritmleri doldurmadan hazırlanmış duru bir yaz albümü Rengarenk... Yormuyor, sıkmıyor, enerji veriyor ve gülümsetiyor; yani yaza ve güneşe gerçekten çok yakışıyor, biraz düştüğünüzde sizi yeniden ayağa kaldırıyor. Bir yaz albümünden başka ne beklenir ki zaten?
Daha önce uzun uzun dinlediğimiz Açık Adres, Bu Böyle ve Koparılan Çiçekler, eskiye selam gönderen İkimiz Bir Fidanın, Une Belle Histoire cover'ı Asla, "Televole"lere kurban olmazsa çok tutulacak İstanbul ve Nil Karaibrahimgil sözlerinden oluşan Rengarenk hep keyifli şarkılar ama özellikle benim favorim Bir Çaresi Bulunur ve Bir Damla Gözlerimde zamanla diğerlerinin arasından sıyrılacak şarkılar.
Albümde biraz 1997 tarihli "Sertab Gibi" biraz da 2001 tarihli "Turuncu" havası var belki ama "Rengarenk" tam da bugünlerde eksik kalan boşluğu dolduracak pozitif bir albüm. Keyfini çıkarmakta fayda var...

sesimde söyleyemediğim sözler var
gizleyemediğim gözyaşlarım
silip de unutamadığım sabahlar
kokladığım eşyaların...

0 comments:

Yorum Gönder